محمد علی حجازی، ضمن اعلام این مطلب افزود : وکالت میتواند در جامعه دادرسی عادلانه ایجادکندو وکیل و وکالت میتواند از اطاله دادرسی جلوگیری کرده و روند دادرسی را علمی و کارشناسی نماید و از پدیده شومی به نام کار چاق کنی در محاکم جلو گیری به عمل آورد و چنانچه امور در اختیار قاضی و وکیل و کارشناس باشد قطعا جلوی بسیاری از مفاسد گرفته خواهدشد.
وی افزود: در قانون برنامه 5 ساله سوم بهدلیل اینکه امر کارشناسی مورد غفلت قرار گرفته بود قانونگذار به فکر افتاد تا جامعه دسترسی لازم به وکیل و کارشناس را پیدا کند و از طرف دیگر برای فارغ التحصیلان دانشگاهها زمینهای فراهم شود که گروهی به این حرفه مهم روی آورند.
وی ضمن اشاره به خلاصهای از عملکرد این مرکز گفت: اقداماتی که تاکنون در طول این
مدت 5 سالصورت گرفته برگزاری 15 آزمون است که طی آن 35 هزار نفر به امر وکالت و
65 رشته کارشناسی جذب شدهاند تا طی مراحل مختلف کارآموزی علمی و عملی وارد بازار کار و جامعه بشوند و مردم از خدمات آنها استفاده کنند.
از این تعداد حدود 15 هزار نفر پروانه وکالت و کارشناسی گرفتهاند و در حال خدمت هستند و مردم و جامعه هم ازخدمات آنها استفاده میکنند.
حجازی همچنین افزود: بر اساس این برنامه هر ماه 200 الی 300 نفر وارد جامعه و بازار کار میشوند.
همچنین از اقدامات دیگر میتوان به ارائه معاضدت قضائی و مشاوره حقوقی در کل کشور اشاره کرد.
از ابتدای سال تاکنون تعداد افرادی که از مشاوره حقوقی رایگان استفاده کرده اند 594 هزار و 107 موردو همچنین تعداد 20 هزار و 951 نفر از وکالت رایگان استفاده کردهاند.
وی همچنین گفت: امروز ما به مرحلهای رسیدهایم که اگر کسی توانایی گرفتن وکیل و کارشناس رایگان را ندارد میتواند از خدمات وکلای رایگان این مرکز استفاده کند.
وی درخصوص تأثیر خدمات رایگان وکلا و کارشناسان بر درآمد این قشر نیز گفت: این مسئله درگذشته مطرح بود، اما با افزایش تعداد وکلا و کارشناسان در حال حاضر احتمال دارد در هر ماه یک پرونده برای ارائه خدمات رایگان به مشاوران و کارشناسان ارائه شود که منافاتی با درآمد آنان ندارد.
رئیس مرکز امور مشاوره حقوقی وکلا وکارشناسان قوهقضائیه همچنین از تشکیل دادسراو دادگاه انتظامی وکلا خبر داد و گفت: این دادسرا و دادگاه اگر تخلفی از سوی هریک از وکلا صورت گیرد، با بررسی موضوع، اقدام به تعلیق یا در نهایت لغو پروانه وکلا و کارشناسان خواهد کرد.